Огляд серіалу “Ван-Піс”. Неймовірно класна адаптація манги від Netflix.

Ван-Піс

Рецензія на серіал “Ван-Піс”. Неймовірно крута адаптація манги від Netflix.

Екранізації аніме та манґи від Netflix давно перетворилися на дурний мем: стрімінг раз за разом демонструє повне непорозуміння першоисточника і непридатність самої ідеї переносити намальованих героїв в реальний світ. У найкращому випадку з такими екранізаціями Netflix було “щось не так”, як у нещодавньому “Ковбоєм Бібопом”. У найгіршому випадку виходила образлива недопародія – світ досі пам’ятає жахливий повнометражний “Тетрадь смерті”.

Тому в новий серіал “Ван-Піс”, екранізацію самої обожнюваної підліткової манґи в історії, до останнього не вірили. І тільки тепер, після релізу першого сезону, можна визнати: на цей раз у Netflix все вийшло. Безумство. Серіал розповідає історію відчайдушного підлітка Манкі Д. Луффі (Іньяки Годой), який мріє стати величайшим піратом і знайти Ван-Піс – майже міфічний скарб легендарного Гол Д. Роджера. На початку у Луффі навіть немає нормального корабля і команди, а ще він категорично не може плавати. Зате у героя є незламна філософія, згідно з якою пірати повинні не бути падлюками, а прагнути до справжньої свободи. І суперсила: завдяки могутньому артефакту Луффі став резиновою людиною.

Шлях Манкі Д. Луффі перетинається з численними не менш кольоровими персонажами: картографом-злодієм Намі (Емілі Радд), богоподібним мечником з трьома мечами Зоро (Макеню) і не тільки. У кожного своя попередня історія, погляди на світ і цілі. І за кожним з ключових діючих осіб дуже цікаво спостерігати – не тільки в первоисточнику, але і в лайв-екшені. “Ван-Піс” Netflix виконало, здавалося б, неможливе: серіал однаково захоплює як звичайних глядачів, так і давніх прихильників первоисточника. І правда, серіал можна охарактеризувати одним гучним епітетом – “веселий”. Тут прекрасно працює все: винахідливо придумані екшен-сцени з вражаючими трюками, діалоги між персонажами, навіть панорамні кадри локацій. На відміну від багатьох інших сучасних серіалів, “Ван-Піс” уникає CGI скрізь, де це можливо: для серіалу побудували безліч величественних декорацій, а навіть самі неймовірно виглядаючі персонажі тщательно гримувалися перед кожним знімком. По суті, комп’ютерна графіка тут використовується переважно для розтягнених кінців Луффі та окремих монстрів – але і вони виглядають добре.

Ван-Піс

Найбільше мене поразив каст. Більшість ключових акторів серіалу – молоді новачки, які ще не встигли запам’ятатися масовому глядачеві. Таким чином, “Ван-Піс” стане для них довгоочікуваним проривом. Знову ж таки, на відміну від багатьох акторів, каст “Ван-Піса” – справжні фанати оригіналу.

Для цього навіть не потрібно дивитися чудове інтерв’ю команди, де вони легко відповідають на десятки питань про світ “Ван-Піса”. Вони банально грають своїх персонажів з повним розумінням образів. І просто добре, місцями навіть відмінно.

Знову: “Ван-Піс” від Netflix – практично бездоганна адаптація культового твору. Я охоче вірю, що творець манги Ода Ейітіро активно брав участь у зйомках, а не просто продав своє “благословення” ради маркетингу. Тому що новий “Ван-Піс” дуже точно відтворює дух оригіналу, лише частково приглушуючи його безумство, щоб не відлякувати західного глядача. І це працює. Вперше за кілька років з’явився серіал Netflix, за продовженням якого я буду вболівати всією душею.

Ван-Піс

Що буде у 2 сезоні серіалу Ван-Піс

“Ван-Піс”, аніме-серіал, який завойовав серця шанувальників по всьому світу, продовжує захоплюючу історію пірата Манкі Д. Луффі та його невід’ємної команди. Після вразливого і водночас вражаючого бою з Арлонгом та визволення Кокояші, Луффі отримує нагороду у розмірі 30 мільйонів ягід, швидко ставши відомим у піратському світі.

Наступна зупинка для Луффі та його команди – Логтаун, місце страти легендарного Гол Д. Роджера. Вірячи, що саме тут відкриється One Piece – міфічний скарб Роджера, вони рушають у невідоме.

Проте Логтаун не лише приваблює їх своєю таємницею. Віце-адмірал Смокер разом із своїми морськими піхотинцями направляється туди, з метою заарештувати Луффі та знищити його амбіції. У Логтауні команда зустрічає ряд захоплюючих особистостей, серед яких Намі, мріюча про створення карти світу; Усопп, снайпер з численними фобіями; та Санджі, кухар із неймовірними бойовими навичками. Тут вони розкривають більше таємниць One Piece і Гранд Лайн.

Ван Піс 2 сезон сюжет та дата виходу серіала

Прибувши на Гранд Лайн, команду чекають неймовірні випробування, включаючи напад гігантського кальмара та зіткнення з іншими піратами. Але завдяки Луффі та міцним зв’язкам дружби, вони подолають усі перешкоди.

У другому сезоні “Ван-Піс”, який очікується у 2025 році, команда зміцнюється, розгадує багато таємниць One Piece і Гранд Лайн, заводить нових союзників та противників, і зіткнеться з реальністю піратського життя. Сезон завершиться захоплюючою битвою між Луффі та Смокером, в якій Луффі вийде переможцем. З новими надіями команда продовжить свій шлях у пошуках One Piece.

Ван-Піс

Ван-Піс хіт чи кринж?

“Ван-Піс”, манґа Ейітіро Оди, завоювала світ своєю унікальною історією та захоплюючим світом. Започаткована у 1997 році, кількість глав нараховує вже 1089, а феномен піратів солом’яної шляпи перетнув межі лише манґи, розширившись на анімаційні серіали та фільми.

Повернемось у 1996 рік, коли вийшов перший анімаційний серіал за “Ван-Піс”. Однак насправді значущим стало повідомлення 2017 року: історія матиме класичний серійний формат. Це повідомлення відкрило нові перспективи та викликало ажіотаж серед прихильників.

Історія розповідає нам про відважну команду “Піратів солом’яної шляпи”, яка вирушає в небезпечні води океану Гранд Лайн, щоб знайти легендарні скарби. Однак ця подорож не лише наповнена власними пригодами, а й стикається з конкуренцією інших піратів та великим військово-морським флотом.

Хоча рейтинги “Ван-Піс” зростають, аудиторія поділена в думках. Деякі вважають мангу та її адаптації “крінжовими”, вважаючи, що це виявилося не таким, як очікувалося. Однак існує інший підхід: розслабитися та насолоджуватися шоу. Цей підхід, за словами деяких фанатів, робить перегляд більш задовільнюючим.

Щодо майбутнього, інформація вказує на те, що команда, яка працювала над першим сезоном, візьметься і за його продовження. Режисер Марк Йобст, разом із сценаристами Меттом Оуенсом і Стівеном Маеда, збереже керівництво над проектом, обіцяючи ще більше захопливих пригод та непередбачуваних поворотів для шанувальників “Ван-Піс”.

Оцініть статтю
( Поки що оцінок немає )